In perfect isolation here behind my wall

Onsdagen den fjärde maj upplevde jag något som jag antagligen aldrig kommer få upplev igen. De allra sista spillrorna av ett av mina favoritband Pink Floyd, i form av Roger Waters, spelade på ett fullsatt Globen. En remake på Pink Floyds turné från 1980, med albumet The Wall var vad som väntade. Denna turné som är nästintill mytomspunnen bland fansen i och med den tolv meter höga väggen som byggdes upp och revs under konsertens gång.

Efter att ha haft två biljetter upphängda på väggen sedan i slutet av augusti förra året satte sig min far och jag oss nervöst ner tio minuter innan utsatt starttid. Nitton och femtio släcktes lamporna ner och någon halvminut senare drar In The Flesh? igång tillsammans med ett helt galet arrangemang av fyrverkerier. Och redan där fylls mina ögon upp av tårar och en helkroppsrysning får nästan plastsisten jag sitter på att skaka. Följande dryga hundra minuterna sitter jag mest och gapar och skakar och med tårfyllda ögon.

Det är en gigantisk mur som byggs upp, projektioner med de mest fantastiska och läskiga (och Pink Floyd:iga) animationerna jag sett. Det är enorma uppblåsbara marionettdockor av Pinks mor och the schoolmaster, en flygande gris, sjungande barn, en trasdocka och soldater, flygplansattacker och uppmaningar att inte lita på regeringen.

The Wall är antagligen ett av de mest genialiska album som skapats. Den röda tråden rakt igenom, med storyn om Pink och de övriga karaktärerna.. Jag kan bara inte sätta några ord på det. Allt jag kan be er göra är att lyssna på det själv, från början till slut. Det är nog enda sättet att förstå det genialiska och fantastiska.

Från Rockfoto.


Era Fjärilsord
victoria

Pink Floyd är en klass för sig.

2011-05-09 @ 19:46:46
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Kasper

Har faktiskt aldrig lyssnat på Pink Floyd. Borde verkligen ge det en chans.

2011-05-09 @ 23:39:36
URL: http://tankefoda.wordpress.com
Lisa

Mäktigt. Borde tagit med min pappa dit. Kommer ihåg när jag var en översminkad fjortis som satt på mitt rum med mina flamsiga kompisar när min pappa knackade på dörren. "Hej, jag ville bara kolla om jag hörde fel. Är det verkligen Pink Floyd ni spelar?" Det är inte ofta man imponerar på sina pappa som fjortonåring men det där var ett av de där ögonblicken.

2011-05-10 @ 10:13:16
URL: http://flortunn.blogg.se/
Angelica

woha! ballt!musikarna i min klass håller faktiskt på med en massa pink floyd musik just nu! de skall snart sätta upp en konsert med deras låtar! :)

2011-05-10 @ 17:36:03
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Erik St

En av de bästa arenakonserter jag sett.

Insane.Som sagt, var glad att du slapp se mig.

2011-05-10 @ 22:26:38
URL: http://erikbenjamin.blogspot.com
Ida

Haha, tack för din kommentar. Väldigt fint. Jag är väldigt glad också! :D :DSnygg bakgrund, btw! Jag älskar den.

2011-05-11 @ 12:17:19
URL: http://idatexwall.blogspot.com
ANGELICA [foto&basket]

Jättefina bilder du tar! :DLust att följas via bloglovin? :)

2011-05-11 @ 16:34:17
URL: http://steeler.blogg.se/
Kasper

Jamen, det ser jag ju att du har gjort, och det har jag ju läst. Jag är så tankspridd, antagligen läste jag ditt mail när jag var stressad och la det i min attgöra-hög att läsa det mer ordentligt och svara, för att sedan glömma det. Fy mig. Du ska få en update kära du!

2011-05-14 @ 18:58:47
URL: http://tankefoda.wordpress.com

Skriv något här!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig!

E-postadress/hemligheter: (bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0