Observatorielunden

Jag är inget stort fan av huvudstaden i detta avlånga land men jag kan inte förneka att jag ändå tycker om att vandra omkring ensam på stans gator och gömda vråer. Även om det är överfullt av julstressade människor som just fått lön, sådant jag brukar bryta ihop av, känner jag en litet ljus av glädje i kroppen. Kanske är det all fin snö och det faktum att jag förälskat mig i Observatorielunden som bidrar lite till den glädjen. Stockholm kan kanske vara lite fint ibland!

.0886
.0883

(Ni får ursäkta den lite mörka redigeringen av mina foton, men det är så det känns just nu.)


Ég ætla að hlusta á þig

Nästan helt inne i sömnen, orden du yttrar är drapperade av den andra världen som väntar bakom ditt medvetande. Släpigt tysta men ändå starka och tydliga lämnar orden dina läppar. Du borde sluta ha kontakt med honom, han är inte värd det...


Jag gissar att när något sådant kommer från en av ens vänner vid just ett sådant tillfälle, då ska man lyssna lite extra noga.

I den här stan är spårvagnarna gula


Pulserande porträtt

Släcker och stänger dörren efter mig. Nu är hela världen svart. Känner mig fram; vägg, dörrkarm, handtag. Öpnnar så ljudlöst jag kan och möts av ett lika svart mörker. Efter några långa sekunder har ögonen plockat upp det nästintill oexisterande ljus som letat sig in från gatljusen, in under den lite för korta rullgardinen. Härifrån avtecknas en mörk formation där jag vet att sängen är. Smyger fram, känner mig fram med fötterna. Sakta. Sängkant och jag känner efter med händerna innan jag försiktigt lägger mig ner. Hittar kanten på täcket och förflyttar mig sakta in under det, närmare värmen. Du rycker till när min kalla hud möter din varma, mumlar något i kudden innan du vänder dig om. Dina armar fångar upp mig innan andetagen återgår till de tyngre som söver ner mig till samma tillstånd som du befinner dig i.

Femton tända stearinljus utspridda över rummet som ligger åttiofyra trappsteg upp. Du ligger raklång på golvet, nästan en och nittio lång når du mattans alla kanter. Jag sitter med ryggen mot sängkanten, mina ben i skräddarställning vidrör precis din vänstra höft. Du blundar och din ena fot gungar i takt med musiken. Musiken du valt i form av ditt alldeles egna blandband. Första, andra och tredje spåret och jag tänker: jag tänker på dig när jag hör den här musiken.

Utspilld mjölk, missad buss, snöblandat regn, full stadsbuss i en kvart. Så började min morgon, och när jag klampade min väg in i det beiga klassrummet tre våningar upp kände jag att jag nog borde stannat i sängen hela dagen. Ett täcke uppdraget över ansiktet. Differentialekvationer och derivator utan funktion som min hjärna bara inte kan registrera.

Du frågar om jag vill ha en skål med kalaspuffar och mjölk. Jag brukar alltid äta det när jag kommer hem och man inte riktigt vet om det är natt eller morgon. Jag ler åt att jag nu vet ännu en sak om dig och tackar ja till ditt erbjudande. Jag har säkert inte ätit kalaspuffar sen jag var tio. Mittemot varandra vid det lilla runda köksbordet på bottenplan och utanför är det fortfarande gatlyktornas tid. Vi samlar på oss kunskap om varandra och först när vi hör porten slås igen alldeles för nära blir det en tillräckligt lång paus i euoforin för att tröttheten ska göra sig påmind.


The same old fears

.0166

Dumma svacka.


If we have the time, if it's the right time

.0188.0190

Johnossi på Parken


Nya vägar genom nya länder

.0154.0156

Where do you wanna go?

Jag har spenderat fyra dagar med Norrbottens kanske finaste brud (och antagligen Sveriges bästa brevvän). Vi har myst och ägnat åt oss sådant man mest gör när man är ung och har lite för mycket fritid; som att dansa, dricka nyponsoppa och köpa den perfekta datorväskan för hundra kronor. För några timmar sedan kramade jag henne adjö på en tågperrong i vår huvudstad och for sedan några mil söderut med pendeltåget.

.0971.0974

Nu sitter jag och försöker reda ut lite detaljer inför min framtid medan en brasa värmer mina frusna fötter. Imorgon (idag) far jag västerut och vet inte alls när jag kommer ha tillgång till internet igen, eller när jag återvänder till östkusten i långa landet lagom. Jag är så fasligt nervös men glad ändå! Tills vi hörs igen, ta hand om er och glöm inte bort att andas in den fina novemberkylan!

startsidan  RSS 2.0