Postcards from far away

Så, nu har jag biljetterna till det som antagligen kommer vara något av det mäktigaste jag någonsin kommer få vara med om: Coldplay på Wembley Stadium i London! Om arton dagar står vi där och det ska bli party - i all fall med det sällskap jag har. Åh, hela London-resan kommer nog bli toppen och jag längtar hur mycket som helst!


Summertime's the roughest time


You left the sweetest taste in my mouth

Imorse var mitt första uppvaknade i Norrköping efter tio underbara dagar i ett fint Norrbotten och sedan tre dagar i Stockholm. Coldplay på Stadion i lördags var så fantastiskt att jag knappt förstått det än. Efter många timmars köande, varav många i regn, släpptes vi in på ett stort Stadion där jag nästan svimmade av hur mäktigt och stort allt kändes. Konserten var ännu mer mäktig och så otroligt bäst att jag knappt kunde sjunga med på grund av tårarna som rann ner för mina kinder. Jag skrek min röst hes och fick slåss lite för att behålla min plats på andra raden i mitten. Det kändes så sjukt att ha de där fyra männen framför sig igen, något jag hade längtat efter i elva månader. Låtlistan kanske inte var den optimala men de hade med några personliga favoriter i alla fall. Nu är det bara tre och en halv vecka kvar innan jag åker till London och ser dem på ett ännu större Wembley. Jag kommer kanske svimma av hur stort allting är - redan innan konserten börjat. Åh, jag är otroligt pepp måste jag säga.

Att vara en Lulebo (i alla fall tillfälligt).

Just nu sitter jag i Eriks nya (lilla) lägenhet. Tjugotre kvadratmeter med kokvrå, i fint femtiotalsstuk. Än så länge har vi mest bara städat, ätit en dyr "inflyttningsmiddag" på restaurang och sedan tog jag på mig jobbet att diska allt porslin medan Erik ordnade allt tekniskt (jämställt förhållande?!). Dock så misslyckades vi lite och glömde kudde, täcke och handdukar. Hm, vi ska vara här till onsdag så vi får väl se hur vi löser det där. Nu blir det kladdkaka (vi bakade en tre gånger så stor sats i långpanna i förmiddags, det ni!) och säng/soffa-mys!


Future Reflections

Den senaste tiden har jag känt mer och mer att jag vill flytta hemifrån. Inte för det att jag inte trivs där jag bor utan mest för att jag känner att det är dags för mig att påbörja Mitt liv. Självklart är det samtidigt väldigt skrämmande; hur en ska klara hyran och övriga utgifter, samtidigt som en pluggar på heltid (vilket det nog lutar åt just nu, i mitt fall). Jag har drömmar, precis som nog alla människor har, men jag känner mig lite osäker på om jag kommer orka kämpa mig ända fram till slutet på nästa delsträcka. Jag har tittat på några universitetsutbildningar men flertal av de som har fångat mitt intresse är minst tre år - oftast fem. Fem år till med studier efter tre riktigt hårda år på Norrköpings kanske hårdaste (men ändå bästa) gymnasieskola. Det hade varit skönt att ha ett friår; åka iväg som aupair, resa och upptäcka världen i allmänhet eller kanske skaffa sig arbetslivserfarenhet. Dock är jag orolig för att ifall jag inte vidareutbildar mig ganska så direkt så kommer jag kanske aldrig ta tag i det, och med endast min gymnasieutbildning når jag inga drömmar (om inga mirakel sker). Det enda jag egentligen är helt säker på idag är att jag inte vill bo kvar i Norrköping. Om jag inte flyttar till de norra delarna av vårat avlånga land så försvinner jag nog utomlands. Fast det jag egentligen först och främst borde koncentrera mig på är att gå ut gymnasiet med betyg jag känner mig nöjd över. Jag har redan betyg i två avslutade kurser jag inte är nöjd med fast det finns inte så mycket att göra åt det nu. Jag får satsa mer i B- och C-kurserna, helt enkelt. Ett år kvar, sen börjar förhoppningsvis mitt nya liv i en ny stad..


Alla vill samma sak: Ingenting!


Humlor kan inte flyga!

Fem blogginlägg under hela juli och tolv dagar sedan mitt senaste inlägg. Jag vill skriva, har börjat lite smått på flera inlägg men lyckas aldrig avsluta något. Fotograferingen går det inte bättre med. Har en del tråkiga naturbilder men jag orkar inte ens tömma kameran. Äsch, jag har sommarlov och sitter inte vid datorn så mycket, samt att jag jobbar hela dagarna. Jag kanske kan lova att lyckas tömma ur mig något kreativt innan jag åker iväg på söndag, för när jag väl är där jag vill vara så kommer jag undvika datorn så mycket som det går. Nu ska jag kasta mig över "Luftslottet som sprängdes" som jag lovat ska vara färdigläst innan måndag förmiddag - sexhundra sidor kvar!startsidan  RSS 2.0