Mild bris

Jag och Malte.


Í hverfinu

.0453


Dunkla paranteser

Vad vill du att jag ska göra? Tystnad tystnad tystnad medan världen snurrar så långsamt att det går att känna av mikrosekunderna. I universum ekar tankarna men ingenting reflekteras tillbaka. Kom hit. Försvinn föralltid. Rädda mig. Slå mig. Behöv mig. Döda mig. Älska mig. Avsky mig. Bygg ihop mig. Förstör mig. Sjutusen viljor genom limbiska systemet men ingen vet vad som får andas syre, vilken som dominerar. Kommer vi nångonsin få höra sanningen, innan det är för sent?

Min mamma har sagt att man ska kramas med huvudena vänster om varandra, så att ens hjärtan hamnar mot varandra. Hjärta mot hjärta, liksom. Du säger det som att det är det mest självklara i världen.

Jag drömde om att dansa runt i högt sommargräs med dig, med våra lite för långa luggar. Nuförtiden har ingen av oss lugg längre och den där popmannen från Göteborg är inget vi lyssnat på, på månader. Äldre mognare vuxnare drömmer jag om att vi stillsamt kan dricka ett glas vin på en dovt nedsläckt bar som ligger precis mittemellan våra hem medan klassisk jazz rinner ut högtalarna på andra sidan rummet.

Du går itu i min famn. Tårarna rinner ut dig som från ett barn som ser slutet på månader av mörker. Du vill inte ha mig så nära. Klarar inte av mig, men tryggheten sipprar ur dig med tårarna, avslöjar dig. Mina händer dras planlöst genom ditt hår, försöker reda ut klumparna av tankar innanför skallbenet. Du måste ha mig såhär nära.  Lyssnar du? Allt det här är för dig. Viskar ord som kommer direkt från hjärtat, utan att tänka efter innan de lämnar läpparna. Dina skakningar lugnar sig, dina tårar torkar in i tyget, dina andetag blir jämnare. Jag inser i samma stund jag börjar tänka igen att jag inte är den som ska rädda dig, jag har redan fått min chans och det gick såhär. Jag är inte din räddare längre.

Lerkeveien

.0392 .0393

 

Lite såhär ser det ut i området där jag nu är bosatt. För fyra veckor eller fyra månader vet jag inte än. Söker jobb som en tok här i Oslo, och på lite olika orter i Sverige. Det går rätt bra när man väl kommit in i det och innan söndag har jag tänkt söka totalt femtio jobb - något borde jag ju kunna få?


Konsten att packa ihop sig själv

Har ni någon gång packat ner ert liv i väskor för att åka någonstans, och inte veta hur länge ni kommer befinna er där? Just precis så är det för mig just nu och det är himla svårt att veta vad som ska tas med.

 

Imorgonbitti vinkar jag adjö av mitt rum, sätter jag mig på ett tåg som tar mig fyrtiofem mil västerut till en ny stad, ett nytt land. Det är dags för mig att ta tag i mitt liv, att ta ett steg närmare att bli vuxen. Det är läskigt men jag ger detta ett par veckor för jag behöver något nytt, jag behöver göra någonting av min kommande vår. Vi får se när jag ordnat till det med internet, men kanske blir det tyst här ett par dagar. Så länge tycker jag att ni ska lyssna på min senaste spotifylista: Kall kall kall gick du in under mitt skinn.

Tar tvåan sitter ensam längst bak

.0188


Hisnande tankar som vi båda tänkte


Har spenderat min helg med dessa två urfina flickor. Mat i alla dess former (hemmagjord pizza, linsbiffar med jordnötssås, saffranspasta med skaldjur, nutellacheesecake, naturgodis samt gino av bär), Norrköpings-turistande, secondhand, sena nätter-samtal och allmänt mys. Det känns fint att ha spenderat sin allra sista helg i den här staden på en lång lång tid såhär.

Att göra under tjugohundraelva

Det här är min fjärde att-göra-under-året-lista. Det gick lite si och så men den under tjugohundratio men några punkter lyckades jag uppfylla! Årets lista är den kortaste hittills, jag har haft lite svårt att komma på givande och roliga saker att sikta på att fylla mitt år med. Men har ni den, i alla fall. Mycket om konsumering och att resa, lite mindre sånt där med känslor, men jag är nöjd ändå.

1. Åka till Japan
2. Se en val
3. Flytta hemifrån till en egen lägenhet
4. Fjällvandra
5. Köpa mig en riktigt bra ljudanläggning
6. Besöka tre svenska städer jag aldrig varit i
7. Se Roger Waters framföra the Wall
8. Åka berg-och-dal-bana
9. Lära mig dj:a
10. Fylla på innehållet i min fotoutrustning
11. Köpa/få en vattenkokare
12. Sy en klänning
13. Våga vara rädd
14. Kyssa någon á la Spiderman (ni vet, sådär upp-och-ner)
15. Vara sambo med någon i minst en månad
16. Se alla Harry Potter-filmerna (helst i sträck)
17. Klara en månad utan att köpa något alls (utöver mat)
18. Läsa åtminstone en bok i månaden
19. Söka till högskola/universitet
20. Ligga på en äng (eller liknande) och titta på stjärnorna
21. Tatuera mig
22. Fara till London
23. Få en text eller ett foto publicerat någonstans
24. Ha loppis alt. sälja mer kläder på tradera
25. Göra högskoleprovet
26. Bli av med mitt sockerberoende
27. Ha en klännings- och kjolmånad (inga byxor!)
28. Inte klippa av håret/spara ut till långt
29. Klara av att inte äta godis på en månad
30. Inte börja röka och undvika alkohol
31. Fylla tjugo
32. Se någon av mina favoritartister/band live
33. Äta lchf (low carb high fat) i minst två veckors tid
34. Påbörja minst tre projekt - och avsluta dem!
35. Bada naken i havet
36. Besöka Island
37. Bo i Norge och jobba som attan
38. Köpa minst fem vinyler till min samling (samt en ny vinylspelare)
39. Införskaffa i alla Harry Potter-böckerna
40. Se the National live
41. Åka till ett annat land och gå på en konsert/festival
42. Uppfylla minst hälften av dessa punkter

In the room where you sleep

.0102 .0101.0103


The winter rose III

.0990 .0857 .0984


Sju saker om mig

Jag fick en liten utmaning av fröken Flortunn om att berätta sju saker om mig, så här har ni! (Och jag kan fortfarande inte bestämma mig för hur mycket jag ska skriva om mig själv i den här bloggen).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ett. Jag äger trettiofem stycken klänningar. Säkert tjugoåtta av dem är köpta andrahand och tio av dessa hänger framme som dekorationer på mina väggar. Det dumma är ju att jag knappt ens använder klänning nuförtiden.


Två. Mitt favoritdjur är blåval. Det är nog det mest fantastiska djuret någonsin, tycker jag! De är det största djuret som någonsin funnits på jorden och ändå verkar de vara så snälla. En av mina livsdrömmar är att få se en levande blåval på nära håll.


Tre. Jag pratar inte alls som jag skriver. Eller ibland kan jag säga ”fasligt” ”himla” eller dylikt men oftast så använder jag mig av uttryck som ”snel hest”, ”lol” och sådant där larvigt.


Fyra. Min dialekt är lite av ett mysterium. Jag pratar i grund och botten med en lätt touch av östgötska, men plockar rätt snabbt upp andra dialekter. Jag blir dock ständigt retad för att jag så fort Norrland nämns i ett samtal, lägger på mig en enklare version av någon typ av norrbottniska. (Dock ska det noteras att jag på kommando är jättedålig på att härma dialekter.)


Fem. Jag använder sen i våras endast byxor med hög midja, allra helst midjehöga. Och just nu kombinerar jag det med blusar i alla dess former.


Sex. Jag dricker inte alkohol. I mitt nästan tjugoåriga liv har jag varit påverkad, så det känns, en endaste gång. Jag accepterar att andra väljer att dricka men tycker att det är himla onödigt då det ju egentligen är ett bedövningsmedel. (Kan tillägga att jag skrivit en tiosidig uppsats om alkoholen och hur mycket den kostar samhället, ingen munter historia alls.)


Sju. Jag har ungefär sett hundrafemtio olika artister/band live, och totalt sett varit på uppemot tvåhundra spelningar/konserter. Jag har nog med andra ord lagt ner mer pengar på konsert/festival-biljetter senaste fem åren än på kläder. Dock så har jag senaste året börjat ta det lite lite lugnare.


.0612

 

Så, jag skickar väl vidare utmaningen!

Emma - http://awidescreendream.blogg.se/

Zandra - http://fyrahundrafem.blogg.se/

Camilla - http://cargohold.blogg.se/

Elinor - http://midori.webblogg.se/

 


The winter rose II

.0959 .0851


The winter rose

.0943


When I see you, I really see you upside down

.0852

.0839


På andra sidan Sverige

.0766

.0779

.0791


Åkte till andra sidan Sverige, där mitt på västkusten, för att dela en okänd nittiosäng ett par nätter. Åkte fina gamla blå spårvagnar och vandrade runt i västkustkylan. Firade nyår i en fantastiskt fin lägenhet nästan mitt i stan (vilket ni kan se bilder ifrån här) där vi dansade, skrek och jag drack mig lycklig på hallonsaft.

Jag har, på ett rätt underligt och kanske litelite pinsamt sätt, fått mig en ny vän. En sån där man kan ligga uppe till tidig morgon med och prata om hur fantastiskt (och bittert) livet är, som man kan pussa på tolvslaget och som påminner en om hur viktiga det är att vara en stark kvinna. Jag är glad.

startsidan  RSS 2.0