Fyrtioåtta timmar i kanalernas stad


De Hortus Botanicus


Artist Zoo
Spenderade ganska exakt fyrtioåtta timmar i fina Amsterdam häromveckan. Fyrtioåtta timmar fyllda med spårvagnsåkande, promenader längs kanalerna, museum, botanisk trädgård, zoo, väja för cyklister och vara nyfiken på hur dessa smala hus med stora fönster ser ut inuti. Skulle nog kunnat slösa bort ännu några dagar i staden så i framtiden får det nog faktiskt bli ett återbesök!


Frankfurt (am Main)


Förra lördagen hade jag chansen att få besöka Frankfurt (am Main) - Tysklands femte största stad. Dock hade jag inte världens tur med vädret så besöket blev bara fyra timmar långt. Men under en timme, när jag hade tagit mig till stadsdelen Westend (hoppa-på-första-u-bahn-och-hoppa-av-efter-tre-stationer-tekniken), var det uppehåll med en aning sol som kikade fram. Frankfurt får klart godkänt som stad (trots vädret) men just nu peppar jag mest min två dygns-vistelse i Amsterdam om tre dagar!

Fem nätter av moln-urladdningar


Ibland så fungerar kroppen konstigt. Som när en är i ett av de där tidiga sömnstadierna och vaknar av hur den första solstrålen faller in i ens rum. Vid halvt medvetande tänker en: soluppgång, fint ljus, borde fotografera. Så var det imorse - igen. Jag stapplade ur sängen, traskade ut på balkongen och detta ovan mötte mig. Tog fyra foton och så fort jag la mig ner i sängen igen somnade jag.

Så nu har ni fått en liten liten liten glimt av våra långhåriga sommargrannar också! Och ännu ett foto på den rätt så fantastiska utsikten från min balkong.

(Förresten är detta album något av det bästa på länge! Särskilt det här och det här.)

startsidan  RSS 2.0