Den femtioandra dagen

Jag är inte särskilt bra på det där med att vara aktiv med att uppdatera. Inte för att det inte händer något, egentligen. Förra helgen var min fina Kerstin på besök och även om det indirekt resulterade i en stulen plånbok (hejdå körkort, kontokort, fina foton och drygt €100) så var det fantastiskt att få kramas och somna med henne några dagar. Min kvällskurs har även kommit igång och häromdagen bestämde sig pappa Werner för att han nu bara ska prata tyska med mig - så jag lär mig snabbare. Bra tanke, men jobbigt då jag verkligen inte kan hitta rätt ord och faktiskt prata mer tyska än några få meningar.

Men vad säger ni om lite boktips, ännu ett "det här har jag ätit-inlägg" och några tips på bloggar jag tycker extra mycket om, inom en snar framtid? (Inom en snar framtid i min bloggvärld = inom ett par-tre veckor). Sen har jag en tanke om att kanske blogga mer recept. Vill mest inspirera till att äta mer vegetariskt, så kanske duger mina  foton med beskrivningar nog bra? Mitt rum på tredje våningen


Ikeamöbler från samma serie (samt en byrå och fåtölj som inte fick vara med på bild), valaffisch, virkade valar och foton på fina hjärtan. Annars så ska det upp några fler tranor ovanför sängen och förhoppningsvis lite mer barnpyssel! Även om detta inte alls är min typ av inredning så trivs jag, och tycker att jag lyckas Louise-fierat det rätt bra ändå!

Korsvirkeshus á la Tyskland


I staden där jag bor ser de flesta hus i stadens centrala delar ut såhär. Korsvirkeshus från så långt tillbaka som 1500-talet! Tycker det är väldigt fantastisk hur välbevarade och gott omhändertagna många av byggnaderna är. 

Imorgon börjar jag en kvällkurs i tyska (hej lite nervös), och på torsdagkväll får jag besöka från en av de bästa jag vet i några dagar! På torsdag är det även sex veckor sedan jag kom hit. Kan inte förstå hur snabbt tiden gått. Kommer knappt hinna blinka innan mitt hår växt en decimeter, jag har lärt mig en hel del tyska (förhoppningsvis) och ska packa ner allting i min lila resväska och bege mig hemåt. Sen vart hemåt är om ett halvår, det vet bara stjärnorna än så länge!


Film på minuten

Ville bara tipsa om vad som underhåller mig denna söndagsnatt. Kanske är jag extremt lättroad men det här är ganska så exakt en av de saker jag kan skratta länge åt. Film på minuten - kända långfilmer berättade på en minut med de bästa specialeffekterna, med Emma Knycklare!

(Filmtips) Do you remember that time?

Fantastic Mr Fox

Baserad på boken av Roald Dahl (en av mina favoritförfattare) och regisserad av Wes Anderson. Kanske en av de mest välgjorda animerade filmerna på länge i stopmotion-teknik. Filmen handlar om en rävfamilj som efter stölder på några bondgårdar i närheten får tre jägare efter sig. Frågan är vem som är listigast, rävarna och deras vänner eller jägarna?

 

Princess Mononke
En Miyazaki-film som kan vara den bästa jag sett. Den handlar om en krigarpojk som reser iväg för att hitta ett botemedel för den demon som besitter honom. Han kommer till en stad som expoalterar naturer omkring sig och har rört till balansen. Det är övernaturligt, så snyggt animerat (som alltid med Miyazaki) och en fantastisk story med en återkoppling till viktiga samhällsfrågor att en inte riktigt förstår hur han lyckas få in det. Se denna!

 

 

Pans Labyrint
Spansk fantasyfilm som utspelar sig i fascitsspanien 1944. Styvdottern till en hänsynslös officer skapar sina egna rysliga fantasivärldar, med en överväxt labyrint i fokus. Scenografin är fantastisk, att den är på spanska är underbart och storyn är magpirrandebra.

 

How To Train Your Dragon
Barnfilm när det är som bäst, skulle jag vilja säga. Denna är så god darn söt och jättefin animerad! Vikingar som är i krig med drakar och det modigaste en kan vara är en drakdräpare. Hövdingens son, den lite fega Hickupp, har i hemlighet blivit vän med en av drakarna, och tillsammans förändrar de allas syn på drakars och människors relation.

 

Nicke Nyfiken
Animerad barnfilm om fina lilla Nicke Nyfiken och hur det kom sig att han blev vän med mannen i den gula hatten (Ted), och hur de tillsammans räddar American museum of natural history från att göras om till ett parkeringshus. Kanske en av mina absolut bästa bli-glad-filmer! Soundtracket, som är skrivet och framfört av Jack Johnsson, är superbra och gör ungefär halva grejen med filmen.

 

Four Lions
Fyra brittiska, muslimska killar som vill bli självmordsbombare. Den är extremt komisk och karaktärerna är fantastiska, men under allt det ligger ett allvar och dos samhällskritik som inte ska tas för lättvindigt. Denna film tycker jag verkligen att en ska försöka ta chansen att se, för det är den så värd

 


Sometimes I'm a blue whale


Den här fantastiska saken gör numera mitt rum lite hemtrevligare och mer i min smak! Syns kanske inte så tydligt på fotot men grundfärgen är i en av mina favoritfärger - mint/pastellgrön! Sen hur jag ska lyckas få med den hem till Sverige är en helt annan femma.

I övrigt är jag nyfiken på vilka ni är som tittar in här när jag uppdaterar (eller bara lite spontan och sporadiskt).
Berätta - vad heter du, vart bort du, vad tycker du om eller bara första grej som dyker upp!

startsidan  RSS 2.0