Skönjande betraktelser

Mörkret är tätt runt oss medan vi vandrar den slingrande vägen runt sjön. Egentligen är jag rädd för mörkret och skogen som bara är några meter från oss, och egentligen skulle jag vilja att du höll mig i handen. Kanske skulle det inte kännas lika mörkt då? Våra fötter för oss framåt, tillbaka. Tillbaka till den verklighet vi flyr en gång i veckan, ibland två. Jag tänker att det skrämmande mörkret är bättre än den gatlykteupplysta världen som väntar oss några krökar bort. Här är du min, om än så bara på låtsats. Plötsligt stannar du, och ber mig att blunda. Under stängda ögonlock är mörkret inte riktigt samma. Plötsligt känner jag din hand i min och hur du viskar: Lita på mig. Släpp inte taget, jag ska leda dig rätt.

Samma spårvagnssträcka två gånger per dag, samma träd byggnader hållplatser minst tio gånger i veckan. Ibland samma människor fast oftast inte. Jag brukar alltid försöka föreställa mig hur den och den personen är, bara man skrapar lite på den där ytliga ytan. Ibland tänker jag att någon annan kanske gör likadant med mig och jag undrar vad de tänker om mig i så fall.

En händelsekedja. Allting började med ett enkelt musklick som ledde till ett mobilnummer och nu satt vi här mittemot varandra. Exakt femtiotre centimeter ifrån varandra. I det lite dunkla ljuset, som endast består av två lyktor, kan jag nätt och jämt urskilja färgen på dina ögon. Jag vet att de är gröna med små stänk av brunt, även fast det är knappt två timmar sedan jag för första gången såg dig.

Jag kan inte sova. Inte ens att läsa mig till tröttheten, det som alltid annars fungerar, ger effekt inatt. Utanför är staden gatlykteskensfärgad, lite sådär rosaorange. Snön reflekterar ljuset uppåt så att molnen maskerar sig i höstskymningens färger. Tankarna snurrar för fort, gör mig yr där jag ligger med täcket över huvudet. Syrebrist. Ger upp och tänker att det kanske hjälper att skriva, men upptäcker att jag tappar vartannat ord. Sömn, jag behöver sömn. Och dig. Jag vet att det är tanken på dig som håller mig vaken, men försöker tänka bort det. Utanför passerar morgonens första spårvagn förbi. Varför får jag inte sova? Varför får jag inte dig? Inbillar mig själv att jag kanske behöver dig, kanske blir det lättare att somna då. Fast.. egentligen vill jag inte ha någon, orkar inte med att ligga vaken fram till morgonens timmar på grund av någon. På grund av dig.


Era Fjärilsord
Emye.

himla fint. åh.

2010-12-29 @ 04:30:29
URL: http://awidescreendream.blogg.se/
Zandra

Som sagt, du är duktig.

2010-12-29 @ 11:39:42
URL: http://fyrahundrafem.blogg.se/
emelie

SVAR: 1. men de är till för att missmatcha, precis det jag kommer göra! eller någon tröja med samma ton bara, blir ju skitsnyggt! så shoot, köp dem! hoppas verkligen att det jag vill ha allra mest inte tar slut ): shortsen, bikinisarna och skorna MÅSTE HA! ja precis, annars hade jag ju bestämt direkt, om jag bara visste min storlek! jag skulle ju kunna köpa den storlek jag hoppas på, men vet ju inte om det riktigt blir så ändå. och bara därför kanske den finns kvar och då måste jag köpa igen haha.

2. ja precis, jag hoppas på att mitt hår växer 2cm/månad för det är ju dubbelt så mycket som 1 haha! men vilket som spelar egentligen inte så stor roll, bara det är lagom långt i sommar! då borde det ju inte vara så slitet. innan jag började färga en massa i somras hade jag inte klippt mig på typ ett år och det var inte det minsta slitet! nu har jag dock förstört håret så det är skört som sjutton, men vad gör det om 100 år? det krävs ändå ganska mycket mer för att jag ska tappa allt hår haha. och det växer ju även om det är slitet liksom? :) håller tummarna för att jag också passar i det för det är precis så långt jag vill ha det! eller det är mitt första mål, mitt andra är att ha det till midjan. och klart du kommer passa i det! oj, men då har det ju växt väldigt bra! puss!

2010-12-29 @ 13:54:39
URL: http://huntingforwitches.blogg.se/
Angelica

fint. fin bild fin text. fint.

2010-12-29 @ 17:21:36
URL: http://mataduvor.blogg.se/
ida somfan.

åh, så himlans fint. du är så duktig, louise!

2010-12-29 @ 18:13:44
URL: http://idasomfan.se
Lisa

fint1

2010-12-29 @ 23:39:31
URL: http://popflickan.blogg.se/
Samira

Får en antydan till klump i magen av att läsa, känner så väl igen mig. Har just tagit mig ifrån det. Ibland går det lättare om man slutar kämpa emot och erkänner för sig själv vad man känner.

2010-12-29 @ 23:53:44
URL: http://pepparkakssam.blogg.se/
Siri

Oh, vad fint du skriver! Gillar dig blogg starkt.

2010-12-30 @ 19:41:16
URL: http://omkarlekfinns.blogg.se/
Lisa

sv: gott nytt år till dig med!tack så hemskt mycket och jag har nog haft det utan att det är svårt att tänka tillbaka vad som vart bra liksom.kramar! <3

2010-12-31 @ 15:30:56
URL: http://popflickan.blogg.se/
Angelica

sv: Ja det blev en del! :) Åh din lista låter int så dum den heller :)Gott nytt år på dig!

2010-12-31 @ 17:55:21
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Zandr

JAG KÄNNER IGEN MIGIIIIGIGGIGIGIGIGIGIGI

2010-12-31 @ 23:37:16
URL: http://fyrahundrafam.blogg.se/
Emye.

svar: jaaa!!! jag håller med. vi bord eha det.

2011-01-02 @ 00:49:25
URL: http://awidescreendream.blogg.se/
ida somfan.

sv: jag kommer hem på tisdag! men just nu är allting väldigtväldigt rörigt. men jag hör av mig, okej? puss!

2011-01-02 @ 19:09:21
URL: http://idasomfan.se
ida somfan.

just ja, du har ju körkort! du har inte lust att kanske göra mig en liten tjänst någon dag framöver? kan förklara mer sen <3

2011-01-02 @ 19:10:47
URL: http://idasomfan.se
Camilla

sv. Det var lite så jag önskat att jag kunnat spendera mitt nyår någon gång. Sitta på golvet och dricka te, äta bakverk, lyssna på vinyler, prata om inget och allt hela natten med någon som inte dömer mig när jag säger fel saker. Och vid tolvslaget kanske ta en promenad för att titta på raketer och andas kall decemberjanuariluft.

Önska får man och någon gång blir det kanske så.

Vet inte riktigt om jag är nöjd med hur det nu blev. Förmodligen gladare än om jag hade gått på den där festen jag blev bjuden på.Åh tack! Ja, det är nya objektivet som spökar och jag gillar't lika skarpt som bilderna blir. (ehehehehe!)Din nyårsafton verkar varit fin. Du skriver väldigt fint.

Hoppas ditt 2011 kommer bli minst lika fint.

<3

2011-01-02 @ 22:40:11
URL: http://cargohold.blogg.se/
Hilda

Tack, detsamma!

2011-01-02 @ 23:41:05
URL: http://retaliate.blogg.se/
Lisa

Vackert fina du.

2011-01-03 @ 12:47:24
URL: http://flortunn.blogg.se/

Skriv något här!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig!

E-postadress/hemligheter: (bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0