Strålkastarljus och glasmönster

 

Mycket foton, lite text. Jag ber om ursäkt om det är någon som lessnar på random-foton, men mina ord vill inte lossna. Jag skriver mest argheter och dumheter nuförtiden. Inte riktigt sådant som passar in i mitt projekt, eller någon annanstans heller för den delen. Tills jag skärper mig kan ni få den här spellistan, vars första utkast jag började med redan i november.


Nothing ever really touches me


You always make me smile


I Norrköping var det så mycket vår att nästan-vår/inte-så-mycket-vinter-jackan åkte på och den stickade halsduken byttes ut mot en lång sjal i exakt samma nyans. Till och med mina solglassögon fick sig en premiär för i år! Nu är jag tillbaka till Oslo och här är det väldigt mycket snö kvar men jag sörjer inte för min vår och sommar verkar bli fantastisk (om än väldigt fattig). Ni vet ju redan lite om mina resplaner men det verkar vara flera spännande saker på gång. Lovar att uppdatera er om mer, när saker är spikade!

Ps. Översta fotot, det på mig, är taget av min finaste Kerstin. ds.
Ps2. För att fira att det är vår, i vissa delar av norden, så får ni den här listan av mig - Första dagen utan vinterjacka. ds2.
Ps3. För exakt ett år sedan var jag i Berlin med världens bästa klass. Helt galet vad tiden går snabbt! ds3.

Såhär välkommen är jag i stan med blå spårvagnar


Tillbaka i Göteborg för tjugotvå timmar - en snabbvisit! Ikväll är det Säkert! som fyller min mage med lyckoknutar och mina öron med det bästa lyriken som skapats i detta rike. Sen imorgon förmiddag tar jag bussen i fem timmar hem till Norrköping. Ska bli fint att träffa saknade hjärtan och sova i min säng.


Veckans bästa: Den fjärde juli ska mitt honungshjärta och jag se fantastiska Death Cab for Cutie - i Manchester! Vet inte om jag är mest lycklig över att vi ska till Manchester eller att jag ska få uppleva en egen spelningen med ett av mina favoritband. Eller att jag, under en veckas tid, ska se tre av mina favoritband live. Detta är bara helt galet.


Hold ourselves together with our arms around the stereo for hours

.0916.0919.0941


Längtar till den dag då jag får spendera minst fyra kvällar i veckan med vinyler över hela lägenhetsgolvet. Spela skiva efter skiva, eller bara vända på samma minst åtta gånger. Lite av det bästa med att spela vinyler är de där sekunderna man lyfter skivan och vänder på den. Just den där vändningen. Blir helt fjärilslycklig i hjärtat av att tänka på det.


I'll explain everything for the geeks

Tredje gången gillt med ett av mina favoritband - The National. Och vet ni? Detta gick direkt in på topp fem över bästa konserter jag upplevt! Egentligen tappar jag helt orden när jag försöker förklara den extas jag var i - och fortfarande är. De spelade About Today, som är en av de vackraste låtarna jag vet, och som fick mig att tappa andan när den framfördes live. Under andra halvan av konserten var sångaren Matt långt högst upp på läktarna och sprang, för att några låtar senare klänga runt på kravallstaketet. Sen att de avslutade allting med en un-plugged version av Vanderlyle Crybaby Geeks, med hela publiken som uppbackningskör, kan ha varit något av det mest fantastiska jag upplevt. Som sagt, jag är helt ordlös för detta...

(fotona är tagna av antingen Zandra eller mig)I wanna hurry home to you

 

På tåget till det avlånga landet som ju är mitt hemland var det exakt såhär underbart ljus utanför. Och på första sträckan genom Norge var det ungefär världens tjockaste dimma. Slutsats: åka tåg tidigt på morgonen är nog en av mina favoritsaker.


startsidan  RSS 2.0