Utsikten från min balkong


En introduktion

Efter önskemål (från min syster) så försöker jag med det här att ha en blogg om mitt tyska au pair-liv. Vi får se hur det går, då jag annars inte alls är särskilt bra på att uppdatera min blogg. Men nu har jag ju åtminstone saker att blogga om?

Jag är au pair åt en svensk-tysk familj med två flickor, Miranda (7) och Nellie (4). Min värd-mamma, Sophia, arbetar på Ikea och min värd-pappa, Werner, är kock och äger en restaurang här i Rinteln. Rinteln är stad med ca 27.000 invånare och ligger i bundesland (landskap) Niedersachen, drygt 30 mil öster om Berlin - mitt i landet! De närmaste större städerna är Hannover och Osnabrück.

Mitt plan landade i Bremen på kvällen den femte januari. Det är tänkt att jag ska vara här tills slutet av juli, när Miranda slutar skolan, så drygt sex månader. Under tiden jag är här ska jag gå en kurs i tyska, och jag hoppas att mina fina barn ska lära mig mycket då de är dubbelspråkiga. Och självklart ser jag fram emot att uppleva ett nytt land en ny kultur (även om min familj är rätt svensk av sig) och att hitta på en massa kul med flickorna.

startsidan  RSS 2.0