Det där med att tänka på sin kroppsform

Hittade via den här (fantastiskt bra bloggen) in till den här, otroligt lärorika, bloggen! Jag har en känsla av att jag läst den tidigare men just ikväll gjorde den väldigt mycket större intryck på mig. Den går ut på att helt vanliga personer skickar in foton på sina kroppar, med vikt och längd angivet, för att visa hur en riktigt icke-photoshopad reklamkropp ser ut. Jag själv har alltid tyckt att jag varit lite rund och mullig, fast har på senare år accepterat att det är så det är. Visst, jag har dagar då jag älskar min kropp; att jag har smala axlar och små bröst, en synbar midja och snygga ben. Fast oftast känner jag mig stor och klumpig, och skäms över att behöva köpa storlek fyrtio i många klädersplagg Men nu ser jag foton på andra, som har samma längd och vikt som mig, och tycker deras kroppar är snygga - precis sådär som jag vill se ut!

Är det inte underligt, vilken skev självbild man ofta har? Det spelar som liksom ingen roll hur ofta andra påpekar och ger komplimanger för ens kropp, man ser ändå bara bristerna. Men vet ni, för min del ska det bli ändring på det! Jag ska sluta tänka att jag behöver gå ner fem kilo och jag ska börja älska mina höga höfter och mjuka mage. Egentligen är jag faktiskt väldigt snygg.


(Och det är här jag tänkte ha ett foto eller två på mig själv, men tydligen är jag himla dålig på att fotografera mig själv - och andra är det också, så det får bli lite kursiv text istället.)

Era Fjärilsord
Madde

Bra att du kommit till insikt:) själv har jag alltid haft dåligt självförtroende då jag alltid varit smal, har hög ämnesomsättning. Men för ca 2 år sedan bestämde jag mig själv för att älska mig för den jag är och den kropp jag har. och jag mår mycket bättre idag, även om jag har mina dåliga dagar. stå på dig! :)

2011-02-17 @ 08:28:12
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Olivia

Bra länk! Kände att jag också fick någon slags insikt av att kolla på bilderna där... Och jag har ju alltid sagt att du är schnygg :D

2011-02-17 @ 10:05:13
URL: http://inaktiv.blogg.se/
Mango

Du är finig. Har alltid varit avis på dina långa fina ben! och du har jättefina handleder. jag har alltid hatat mina ben/vader och breda axlar, men det är mucho bättre nu. Och det där med små bröst. Det är bäst!

2011-02-17 @ 10:05:47
URL: http://mango.blogg.se/
Freja

sv: åh tacktack!

norwegian wood tycker jag helt klart är sevärd. det var mycket han inte fick med, du vet bakgrundshistorierna om alla personerna och så. Och sen var hemsk mycket sex hela tiden..fast dte är det ju i boken med kanske och sex är väl det man har när man är kär i någon haha så det störde mig inte alls. Blev nog mer tagen av filmen än boken faktiskt..även om boken fortfarande är favoriten :)

kramkram

2011-02-17 @ 19:05:13
URL: http://bomullsdrommar.blogspot.com
Angelica

underbart inlägg! gud vad glad jag blev av detta :)

2011-02-17 @ 19:07:42
URL: http://mataduvor.blogg.se/
victoria

väldigt bra länk alltså.

2011-02-17 @ 19:16:07
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Åsa

Otroligt bra sida egentligen, med kroppsbilder! Fastnade där ett tag.Sv: Ja, nog borde du kunna få några tusen för din utrustning! Om du verkligen vill ha en fullformats så är det väl ändå det du ska satsa på? :)Det är konstigt, det här med folk som läser bloggar... Många vill vara anonyma. Jag frågade själv en gång i min blogg vilka som läser den, och fick några svar. Ett svar kom från en tjej som hade varit helt anonym tills då, och henne är jag kompis med idag :) det var nog i somras. Jag kände mig så hedrad, på något sätt.Det jag helst vill med min blogg är att folk ska "råka" hitta den och börja följa den. Jag vill helst inte göra så mycket reklam för den och så, det är inte min stil. Fast ibland länkar jag till den på facebook och så, och då brukar det vara många som läser :) fast då är ju läsarsiffrorna lika låga som vanligt nästa dag, haha.

2011-02-17 @ 23:02:41
URL: http://asyourlifeflies.blogspot.com
Lisa

åh vet precis hur det är. jag är likadan!

2011-02-19 @ 18:47:07
URL: http://popflickan.blogg.se/
mayistern..

himlans fin blogg du har!

2011-02-20 @ 10:45:25
URL: http://levasommysan.blogg.se/

Skriv något här!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig!

E-postadress/hemligheter: (bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0